Domeinnaam verhuizen

Slide 4Een domeinnaam verhuizing houdt in dat u uw domeinnaam verhuist van de ene provider naar de andere. In dit geval verhuist dus alleen het domeinnaam zelf, de website zelf (dus de bestanden, databases en dergelijke) worden niet mee verhuisd, deze moet u zelf verhuizen. Of wij doen dat voor u.

Domein verhuizen

Wat moet er vooraf in orde zijn?

U moet de domeinnaamhouder (eigenaar) van het domein zijn.
Soms komt het voor dat de domeinnaam is geregistreerd op naam van uw huidige provider. U kunt bij uw huidige provider de gegevens laten wijzigen, zodat de domeinnaam alsnog op uw naam komt te staan met een werkend e-mailadres dat van uzelf is. Het is dus zeer belangrijk dat uw e-mailadres in het registratiesysteem correct is. Uw huidige provider is verplicht dit kosteloos aan te passen. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij uw huidige provider. Overigens, wanneer u een domeinnaam bij thorwebdesign.be registreert, komt deze automatisch op de door u opgegeven naam te staan, en nooit op naam van Thor Webdesign.

Zeg het abonnement bij de huidige provider op en meld dat de domeinnaam wordt verhuisd zodat u geen rekeningen meer krijgt.

.be

1. U of uw klant moet de domeinnaamhouder (eigenaar) van het domein zijn.
U kunt op de website van DNS.be zien wie de licentienemer is van een domeinnaam.

2. Ontvangst transfercode
DNS.be verstuurt de transfercode naar het het e-mailadres van de huidige domeinnaamhouder in het DNS.be registratiesysteem. Het is dus zeer belangrijk dat uw e-mailadres in het DNS.be registratiesysteem correct is. U kan uw e-mailadres controleren door uw domeinnaam in te geven in de whois-zoekfunctie op de DNS.be website. Indien het e-mailadres niet meer correct is, contacteer dan uw huidige registrar met de vraag om uw e-mailadres aan te passen.

3. Transfercode bezorgen
U bezorgt ons de ontvangen DNS.be e-mail met de transfercode.

.nl

U of uw klant moet de houder (eigenaar) van het domein zijn. U vraagt de EPP code op bij de hoster waar het domein is ondergebracht. Elke hoster heeft daar zijn eigen procedures voor. Kijk dus op haar website voor een handleiding. Indien nodig maakt u een (domeinnaam-)houder aan in het Klantenpaneel en zorgt u dat u de nodige gegevens bij de hand heeft om een betaling uit te voeren.

.com .net .org .info

Wij zullen dan contact opnemen met u en vragen om de ‘AUTH-ID code’ (Authorization key).  Wij hebben deze  autorisatiecode nodig voor de verhuizing van uw domeinnamen. Deze autorisatiecode is bij uw oude provider op te vragen. De provider is verplicht u deze code te geven. Nadat wij deze key ontvangen zullen wij de verhuizing aanvragen. U ontvangt daarna een email met instructies om de verhuizing te bevestigen. Als u de verhuizing bevestigt wordt de rest van de verhuizing door ons afgehandeld. Informeer uw huidige provider dat u de domeinnaam wenst te verhuizen. De provider moet bij .com en .net domeinnamen vervolgens de ‘registrar lock‘ van het domein afhalen. Met een ‘registrar lock‘ op ON is het niet mogelijk een domeinnaam te verhuizen.

.eu

De autorisatiecode van een .eu-domein dient bij uw huidige registrar worden opgevraagd. Let erop dat deze code slechts 40 dagen geldig is. Als uw huidige registrar niet langer actief is of om een andere reden de autorisatiecode niet kan verstrekken, biedt EURid een alternatieve methode via de whois-service op eurid.eu. Merk op dat dit niet de standaardprocedure is en de code in principe via uw huidige registrar moet worden opgevraagd. U bezorgt Kreanet.be de ontvangen transfercode en Kreanet.be leidt een transfer/overdracht in.

.ws

Het is niet mogelijk om .ws domeinen te verhuizen.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.