Gratis WordPress themes

Er zijn enorm veel gratis WordPress-thema’s beschikbaar. In de theme directory van WordPress zelf bijvoorbeeld, staan er al zo’n 2200 thema’s die je gratis kunt gebruiken voor je WordPress-website.

Gratis WordPress themes zoeken in de WordPress Theme Directory

Wanneer je voor het eerst in de Theme Directory kijkt, zie je een overzicht van de meest populaire thema’s. Misschien zit hier echter niet tussen waar je naar op zoek bent. In dat geval kun je een zoekopdracht uitvoeren. Wanneer je nog niet weet waar je precies naar op zoek bent, kan dit zoeken aardig frustrerend zijn. Gelukkig is daar een trucje voor; de “filter and tag interface”.

Voordelen van gratis WordPress themes

Gratis WordPress-thema’s hebben een aantal voordelen.

Gratis
Het grootste voordeel van gratis thema’s is natuurlijk dat ze gratis zijn. Veel bedrijven hebben helemaal geen unieke website nodig en willen gewoon snel aan de slag met hun website; in zo’n geval is het zonde om je geld uit te geven aan een ontwerper én een ontwikkelaar die het omzet naar WordPress.

De community helpt je (gratis)
De community van WordPress-gebruikers is één van de grootste en actiefste die er zijn. Op de WordPress-forums zullen ze graag helpen met problemen die je tegenkomt in je thema. En omdat het een gratis thema is, is de kans veel groter dat iemand je kan helpen.

Nadelen van gratis WordPress themes

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan gratis WordPress-thema’s. Deze nadelen zijn gelukkig lang niet altijd op ieder thema van toepassing, maar ik zou er zeker rekening mee houden.

Slecht gecodeerd
Veel gratis WordPress-thema’s zijn simpelweg gratis omdat ze van een lage kwaliteit zijn. De ontwikkelaar probeert iets uit en deelt het resultaat van zijn experiment met de community. Op zich is daar natuurlijk niets mis mee, maar het kan behoorlijk frustrerend zijn als jij het thema voor je website wilt gebruiken. Let dus op de rating van het thema voordat je hem downloadt.

Niet uniek
Natuurlijk, Premium WordPress Thema’s zijn óók niet uniek, maar een gratis thema al helemaal niet. De kans is dus aanwezig dat je dezelfde layout hebt als een concurrent. Houd hier rekening mee bij het gebruiken van gratis WordPress-thema’s.

Gratis WordPress themes van makers van Premium WordPress themes

Premium WordPress themes kosten meestal -afhankelijk van de aanbieder – tussen de 30 en 80 dollar. Veel makers van Premium thema’s bieden echter ook een aantal thema’s gratis aan. Dit doen ze om meer exposure te krijgen en mensen (gratis) te laten kennismaken met hun thema’s. Natuurlijk hebben deze thema’s in de regel minder mogelijkheden dan de thema’s waar je voor betaalt, maar er zitten veel goede thema’s tussen. Een overzicht.

WooThemes
WooThemes biedt vijf thema’s gratis aan op WooThemes.com. Hier zitten ook thema’s tussen die geschikt zijn voor het bouwen van een WordPress webshop (met WooCommerce).

DesignWall
DesignWall is een minder bekende ontwikkelaar van Premium WordPress thema’s, maar heeft ook een paar gratis (en responsive) thema’s die zeker de moeite waard zijn!

ThemesKingdom
Ook ThemesKingdom biedt een aantal thema’s gratis en voor niets aan op de website. Het enige dat je hoeft te doen is een account aanmaken zodat ze je af en toe een mail kunnen sturen.

Bekijk de thema’s van ThemesKingdom »

GraphPaperPress
GraphPaperPress is ook een ontwikkelaar van premium thema’s. Ook zij bieden een aantal van die thema’s gratis aan. Er zitten er een paar tussen die er heel strak uit zien!

Bekijk de gratis thema’s van GraphPaperPress »

Gratis WordPress Themes in 2014

In dit artikel vind je een lijst van gratis WordPress themes die wij hebben geselecteerd. Je kunt deze themes gratis gebruiken op zo veel WordPress-websites als je wilt. Ook mag je de themes zoveel aanpassen als je wilt. Toch liever een premium theme? Kijk dan hier: Premium WordPress Themes.

Twenty Fourteen

Twenty Fourteen is hét standaard WordPress-theme van dit moment. Het geeft een beetje het gevoel van een Premium Magazine theme. Twenty Fourteen is responsive en gemakkelijk aan te passen. Ook heeft Twenty Fourteen speciale theme options, die je normaal ook bij Premium thema’s vindt.

Wanneer je het juiste beeldmateriaal gebruikt voor de uitgelichte afbeeldingen, kan Twenty Fourteen er ontzettend strak uit zien (zoals hierboven te zien), en geeft het een echt magazine-gevoel.

Download Twenty Fourteen

Gratis WordPress themes; meer

Op zoek naar meer gratis WordPress-themes? Als je een account aanmaakt op Themeforest, krijg je iedere maand een gratis bestand (File of the Month). Soms zijn dit WordPress-themes!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.