Mobiele Website

Moving SitesOnze ervaring en toepassingen voor smartphones zijn vooral gericht naar bruikbaarheid en gebruikerservaring.

Tegenwoordig richten we ons op het “responsive” maken van websites van onze klanten of we geven hen de keuze om een aparte mobiele website te maken.

Wat is nu het verschil tussen deze twee mogelijkheden?

  • Bij een responsive layout gaat uw website zich automatisch aanpassen naargelang de resolutie van uw scherm. Zowel met een smartphone als met een tablet zie je de website zo optimaal mogelijk. Een groot voordeel hiervan is dat de inhoud van uw website op alle toestellen dezelfde blijft.
    (Voorbeeld: blijft op deze pagina en verklein je scherm)
  • Bij een mobiele website gaan we een andere homepagina gaan aanspreken met als gevolg dat de inhoud van de site verschilt van die op een normale pc. Voor sommige websites is dit een voordeel, maar voor content-driven websites (websites waar het vinden van informatie de belangrijkste hoofdtaak is van de bezoeker) is dit een slechte zaak.

Bijvoorbeeld, ik wil vanuit de auto nog snel een reservatie doen voor deze avond. Het enige wat ik hoef te doen is naar de website surfen (via snelkoppeling op mijn smartphone), en via de duidelijke knop online reserveren in enkele seconden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.